Deskundig advies

Kronen, inlays en bruggen zijn de ideale oplossing als u te maken heeft met verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen of als een groot gedeelte van uw kies vervangen moet worden. Welke oplossing het meest geschikt is in uw situatie zal uw tandarts samen met u bespreken.

Kronen

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Dat kan ter versterking zijn, maar ook om het mooier te maken. Naast volledige kronen bestaan er ook gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen.

Inlays

Een inlay is een ingelegde vulling die niet rechtstreeks in de mond wordt vervaardigd, maar in het laboratorium op het model van de betreffende kies. Dat is eenzelfde werkwijze als het maken van een kroon. Een inlay is een oplossing die het midden houdt tussen een vulling en een kroon. Veel inlays zijn van goud omdat er geen sterkere restauratie bestaat, vooral op onzichtbare plaatsen behoort dit tot de beste en duurzaamste oplossing.

Bruggen

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nep kies of tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat u beter kunt kauwen.

Lees meer over onze werkwijze