Specialistische casussen

Aan welke specialistische casussen werken wij zoal? Binnen de tandheelkunde is elk gebit uniek en daarom elke oplossing anders. We delen graag een aantal oplossingen op maat.

Casus:

Labiaal aanzicht op een 3-delige opgebakken porseleinen zirkonium brug (22 tot 24).
Vanaf buccaal gezien hoe de  restauratie is gelaagd op de zirkonium onder structuur met keramiek.
Stapsgewijs kun je heel goed zien hoe de zirkonium onder structuur is ontworpen, vooral met veel aandacht op de occlusie. Vanwege de end-to-end bite is ervoor gekozen om de onder structuur palatinaal tot de incisale rand (snijrand) in volledig zirkonium te ontwerpen en het venster op te  bakken zodat eventuele chipping van het keramiek voorkomen wordt. Het ontwerp is zorgvuldig op functie ontworpen zodat het keramiek zijn esthetische waarde behoudt.

Casus:

Preparatie 4-delig onder front.
Voorbereiding en het ontwerp van de zirkonium brug (linguaal volledig zirkonium ontworpen).
Het begin van individueel opbakken en het aanbrengen van keramiek.
Boven zie je het eerste baksel van het keramiek waar alle effecten en chroma's worden aangebracht. Onder zie je het 2e baksel (de correctie) waarin we de vorm en lengte corrigeren.
Als de brug helemaal af is doen we de try in in het lab. Hier kunnen we alle puntjes op de i zetten en eventuele correcties uitvoeren. Tot in detail, waardoor de gemaakte restauratie er zo natuurgetrouw mogelijk uitziet en ook echt bij de rest van de dentitie past.
Het resultaat in de mond.

Casus:

Vervanging van 3 bestaande facings door middel van nieuwe Dental Art Gorinchem facings.
Hier is gekozen voor geperste Celtra keramiek (Lithium Discilicaat) schildjes die vervolgens zijn opgebakken met Celtra Keramiek (uiteindelijk adhesief geplaatst).
Labiaal aanzicht. Hier kun je zien dat onze werkstukken en in dit geval de facings vanuit alle hoeken dezelfde kleuren aannemen. Dat komt door de kleuren die van binnenin de facing komen en zijn opgebakken in plaats van ingekleurd (niet gefreesd) waardoor je een hele natuurlijke 3D uitstraling krijgt.
Het proces van het creeerën van maatwerk, de kern van ons prachtige ambacht. Het opbakken van keramiek. Door middel van het opbakken creëer je een realistisch werkstuk.
Resultaat op het model (vlak voor het plaatsen).

Casus:

Een 2-delig verblokt zirkonium front op een bonelevel implantaat op de 11. De lateraal 12 is een pijler.

Een zirkonium venster kroon gelaagd in keramiek (the mother of all challenges). Hierbij was de kleur van de preparatie erg donker, omdat het een gouden opbouw was. Wij hebben de kap zo opaak mogelijk gemaakt. Zo voorkomen we dat de kleur van de stomp zou kunnen doorschijnen. Dit zou het resultaat namelijk kunnen beïnvloeden.

Boven zie je alle aangebrachte keramiek effecten zoals dentine, opaalmassa’s en chroma’s. Denk aan translucency’s en warme kleuren die van binnenuit over elkaar heen zijn gelaagd. Hierdoor wordt diepte gecreëerd, waarbij uiteindelijk de kroon echt vanuit alle hoeken 3D effecten/kleuren heeft. Net als een echte tand. Op de onderste foto is de kern van de kroon te zien (de cutback in dentine) het gereduceerde fase in keramiek.
Een 100% ambachtelijk, handmade, one of a kind opgebakken kroon. Een mini schilderij in keramiek.